به گزارش خبرنگار خبرگزاری «حوزه»، حضرت آیت الله مکارم شیرازی شامگاه شنبه در دیدار اعضای کمیته کرسی های آزاد اندیشی حوزه های علمیه در بیت معظم له اظهارداشتند: در طول تاریخ حوزه های علمیه مساله آزاد اندیشی به عنوان یک درس و عمل درسی همیشه در حوزه ها جاری بوده است، همین درس های خارج و سطح حوزه در گرایش های مختلف فرقی ندارد فقه باشه، اصول باشد یا تفسیر، خود نماد همین کرسی های نظریه پردازی و آزاد اندیشی حوزه های علمیه است که در طول تاریخ همیشه برپا شده است.
این مرجع تقلید افزودند: همین کرسی های درسی که به صورت سوال و جواب میان شاگردان و اساتید برگزاری می شود خود نمونه دیگری از کرسی های آزاد اندیشی در حوزه است، لذا چیز تازه ای نیست فقط اگر این مباحث با نظم و انضباط بیشتری از سوی شما اجرا شود قطعا آثار و برکات ارزشمندی بر جای خواهد گذاشت.
حضرت آیت الله مکارم شیرازی خاطر نشان کرد: زمانی که علامه طباطبایی (ره) جلد اول المیزان نوشتند از من خواستند که آن را ترجمه کنم و من به ایشان گفتم نظرم من با نظر شما تفاوت می کند، این تفاوت نظر را با شما چکار کنم ؟ که در جواب بهم گفت هر کجا به نظری متفاوت رسیدی برایم بنویس تا پاسخ دهم کار را شروع کردم تا به مبحث جبر و اختیار رسیدم و چون نظر فلاسفه با متکلمان متفاوت بود به اختلاف نظر برخورد کردم، وقتی به ایشان گفتم سعی کردند مرا قانع کنند، اما قانع نشدم و به ایشان گفتم من قانع نشدم، لذا قرار بر این شد که نظرات خودم را بنویسم و ایشان پاسخ خود را بدهند و این دو نظر در پاورقی به چاپ رسید.
ایشان اظهارداشتند: این نمونه ای از نظریه پردازی و آزاد اندیشی در حوزه هاست که صدها نمونه دیگر هم وجود دارد که اشاره آن در این جلسه نمی گنجد.
این مرجع تقلید ادامه دادند: در زمان ما یک مساله آزاد اندیشی و نظریه پردازی با احتیاط بیشتری انجام می شد اما امروز به جهت وجود شبهات عدیده و تلاش دشمن برای به انحراف کشیدن افکار و اندیشه ها باید خطوط قرمزی را تعریف کنید تا هر نظریه پردازی و کرسی آزاد اندیشی حد و مرزی داشته باشد.
معظم له گفتند: باید دقت کنید که شبهات اصل این موضوع را تحت الشعاع قرار ندهد و و الا اصل کار در حوزه های علمیه ریشه تاریخی دارد.
در ابتدای این دیدار ، حجت الاسلام و المسلمین هادی صادقی به عنوان رئیس کمیته کرسی های آزاد اندیشی حوزه مطالبی را ارائه کرد.
انتهای پیام 313/17
نظر شما